Достапност

Капацитети на соба

  • Студио со три кревети
  • Соба со три кревети
  • Студио со два кревети
  • Соба со два кревети

Генерално

Вилата се наоѓа во центарот на Охрид, на 80 метри од Охридското езеро. Има 8 апартмани со капацитет од 24 особи. 4 апартмани имаат балкон, со вчудоневидувачки поглед на центарот и убавото Охридско езеро. Вилата нуди сместување за секого: семејства, групи и е идеален избор за одмор. Влезот од вилата е секогаш обезбеден, и персоналот е секогаш достапен на Ваше барање.

Откажување на плаќање

2 дена пред пристигнувањето

Капацитети

  • WIFI
  • Надворешна тераса

Интернет

Бесплатен интернет

Паркинг

Бесплатен интернет

Жал ни е, сеуште нема рејтинг за ова accommodation.

Охрид

Охрид

Охрид — град во југозападниот дел на Македонија со 42.033 жители. По него Охридското Езеро го носи своето име. Охрид и Охридското Езеро се едни од главните туристички места во Македонија.

Поради големиот број на цркви и манастири, градот е познат како Балкански и Европски Ерусалим. Охрид е познат и како „град на светлината“ што претставува буквален превод на неговото старо име, Лихнид.

Според една легенда, која ја запишале Браќата Миладиновци, кога се правела Охридската крепост, царот Јустинијан се качил на ридовите на кои лежи градот и гледајќи ја прекрасната околина извикал „ох рид“, т.е. каков убав рид и оттогаш останало градот да се вика Охрид.


Прочитај повеќе