Достапност

Капацитети на соба

 • Приватна соба - со два споени кревети
  Вклучено: Минибар, Туш, Бања, Крпи, Клима уред, Тв, WiFi
 • Соба со два споени кревети
  Вклучено: Минибар, Туш, Бања, Крпи, Клима уред, Тв, WiFi
 • Соба со брачен кревет
  Вклучено: Минибар, Туш, Бања, Крпи, Клима уред, Тв, WiFi

Генерално

Хотел Уни Палас е лоциран во центарот на Кавадарци и располага со 7 убаво уредени соби и еден апартман. На гостите на апартманот им е на располагање аперитив барот во кој можат да уживаат одличната услуга и релаксирачка атмосфера. Хотелот располага и со сала за состаноци со комплетна техничка опрема и ќе одговори на сите ваши бизнис барања. За своите гости организираме посета до блиските археолошки локалитети, винарски визби и разни екскурзии. Цените на собите се со ВКЛУЧЕН ДОРУЧЕК.

Откажување на плаќање

3 дена пред пристигнувањето

Прифатени кредитни картички

Маестро
Мастер
Виса

Капацитети

 • 24 часовно обезбедување
 • WIFI
 • Базен
 • Кафе бар
 • Лифт
 • Надворешна тераса
 • Простор за скара
 • Ресторант
 • Сауна
 • Фитнес

Интернет

Бесплатен интернет

Паркинг

Бесплатен паркинг

Жал ни е, сеуште нема рејтинг за ова accommodation.

Кавадарци

Кавадарци

Населбата Кавадарци првпат е спомената во турски документи од 1823 година. Во документот Кавадарци е спомнат како мала населба („касаба“) со околу 2.000 жители во крајниот источен дел на тогашниот Битолски вилает. Во својот напис целосно посветен за Тиквеш насловен како „Љубљано-Пеонија“, објавен во „Цариградски Весник“ на 12 февруари 1855 година, македонскиот просветител Јордан Хаџи-Константинов – Џинот запишал дека село Кавадарци (Говедарци) има една голема и красна црква и едно мало училиште, три мошеи (џамии), еден часовник (сахат), една стара висока кула (столп) каде што седат ајан и кадија[2]. Ова укажува дека уште кон средината на XIX век Кавадарци бил средишно (централно) место на целата тиквешка област каде што биле сместени судот (кадијата) и управните власти. Како град Кавадарци почнува да се развива во почетокот на XIX век, меѓутоа во околината се наоѓаат археолошки ископини што укажуваат дека овде постоела населба уште во античко време и во средниот век. Како сведоци од средниот век се многуте прекрасни средновековни цркви и манастири во околината особено околу пештерите на бреговите на Тиквешкото Езеро.


Прочитај повеќе